vakantiemenu

- All Inclusive
- Rondreizen
- Lastminutes
- Zonvakantie
- Duik Vakantie
- Groepsreizen
- Rode Zee Vakantie
- Goedkope Vakantie
- Natuur en Cultuur
- Safari
- Golf Reizen
- Strandvakantie
- Familie Vakantie
- 2012 Vakantie
- Wandel Vakantie

accommodaties

- Hotels
- Vakantiehuizen
- Vakantie Villa's

vervoer

- Auto Verhuur
- Vliegtickets
- Nijl Cruises


Steden - Alexandrië
Alexandrië is na Caïro de grootste stad van Egypte en telt ongeveer vijf miljoen inwoners. Alexandrië is gesitueerd in het noorden van Egypte, in de Nijldelta, aan de middenlandse zee.

Alexandrië was in de historie bijna 1000 jaar de hoofdstad van Egypte en is ongeveer 300 voor Christus ontstaan. De stad werd gesticht door Dinocrates in opdracht van Alexander de Grote, naar wie Alexandrië ook is vernoemd.

Toen de stad Caïro werd gesticht nam het inwoneraantal van Alexandrië snel af tot een dieptepunt van rond de 5000 inwoners rond het jaar 1800. Vanaf toen begon Alexandrië weer te groeien omdat het land een belangrijke zeehaven nodig had. Mede door een grote opknapbeurt, het uitbaggeren van de haven en Europeesche investeringen telde de stad aan het einde van de 19e eeuw weer ongeveer vierhonderd duizend inwoners.

Het huidige Alexandrië is een van de grootste steden ter wereld en trekt vooral in de zomermaanden veel rijke Egyptenaren. De stad is geliefd onder de Egyptenaren vanwege het prettige klimaat.

Alexandrië is nu een belangrijke universiteitsstad en kent een belangrijke technologische en chemische industrie.

 

Privacy | Disclaimer | Contact gegevens | Link
© Tosl Media 2007-2013