vakantiemenu

- All Inclusive
- Rondreizen
- Lastminutes
- Zonvakantie
- Duik Vakantie
- Groepsreizen
- Rode Zee Vakantie
- Goedkope Vakantie
- Natuur en Cultuur
- Safari
- Golf Reizen
- Strandvakantie
- Familie Vakantie
- 2012 Vakantie
- Wandel Vakantie

accommodaties

- Hotels
- Vakantiehuizen
- Vakantie Villa's

vervoer

- Auto Verhuur
- Vliegtickets
- Nijl Cruises


Piramides van Gizeh

De Piramide van Cheops
De Piramide van Cheops (Giza) is een Piramide van 146 meter hoog en 230 meter breed. De Piramide is de enige van de oorspronkelijke zeven wereldwonderen die nog altijd bewaard is gebleven, en telt naar schatting ruim twee miljoen stenen. Volgens de historie heeft de bouw van deze Piramide ongeveer 20 jaar in beslag genomen en stamt deze Piramide van rond het jaar 2500 voor Christus..

De Piramide van Cheops maakt deel uit van een complex met 6 piramiden (3 grote, 3 kleine) en is de belangrijkste van deze 6 piramiden

Deze Piramides spelen een belangijke rol in de Piramidologie, een serie filosofieën over de bouw van deze reusachtige complexen

De twee andere grote piramiden van dit complex staan beter bekend als: de Piramide van Chefren en de Piramide van Mycerinus.

Piramide van Chefren
De Piramide van Chefren (Giza) maakt deel uit van een complex met 6 piramiden (3 grote, 3 kleine) en is na de piramide van Cheops de grootste van deze 6 piramiden. De piramide van Chefren staat ook wel bekend onder de naam piramide van Chafra en werd vroeger 'de grote piramide' genoemd.

De Piramide van Chefren staat in de schaduw van de Piramide van Cheops en beschikt over een stuk minder kamers dan zijn grote broer. De Piramide van Chefren is echter de enige Piramide in het complex waarvan nog de volledige Piramide vorm goed is waar te nemen. Ook het graf complex van deze Piramide heeft de tijd goed doorstaan.

Na twee jaar van restauraties is de Piramide van Chefren sinds 2005 weer open voor publiek.

Piramide van Mycerinus
De Piramide van Mycerinus (Giza) maakt deel uit van een complex met 6 piramiden (3 grote, 3 kleine) en is na de piramides van Cheops en Chefren de twee na grootste van deze 6 piramiden.

De Piramide van Mycenrinus kent zijn oorsprong als graftombe voor farao Mycerinus die in de 26e eeuw voor Christus in Egypte heerste. Omdat voor de buitenkant van deze Piramide gebruik is emaakt van rood graniet staat de Piraminde van Mycerinus ook bekend als de rode piramide.

Oorspronkelijk was de Piramide ongeveer 66 meter hoog bij 104 meter breed, maar door de jaren heen is de piramide iets gekrompen door slijtage.

Privacy | Disclaimer | Contact gegevens | Link
© Tosl Media 2007-2013